Esteu aquí

Les eleccions al Parlament Europeu 2014 a l'Hospitalet

L'assemblea territorial de l'Hospitalet de l'ANC, sense entrar en una valoració global de les eleccions europees a Catalunya, anàlisi que entén correspon fer al Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana, vol remarcar una sèrie d'aspectes del desenvolupament d'aquesta consulta electoral a la nostra ciutat.

En primer lloc constatem com un fet positiu l'increment de la participació a la ciutat fins el 45%, en línia amb el comportament electoral a Catalunya, i amb un increment del 6% en relació a una participació especialment baixa el 2009. El dret a votar és la base de la democràcia i el seu exercici, tranquil i festiu, és la millor expressió de la voluntat d'un poble lliure.

Ha estat públic el nostre suport a les opcions que han recolzat explícitament la consulta al poble català el proper 9 de novembre, suport que va acompanyat pel nostre respecte a totes aquelles altres, que amb idèntica legitimitat, mantenen opcions diferents. Constatem que, si comparem amb el 20,3% del 2009, les opcions que avui donen suport inequívoc al 9N han obtingut al municipi un 32,7% del vots (40% si tenim en compte les posicions a favor del dret d'autodeterminació manifestades per dirigents de Podemos). 
Tanmateix, en tot cas, aquests resultats no arriben a la majoria a la que voldríem aconseguir i constatem que sempre que la ciutat ha donat suport massiu i majoritari al reconeixement de Catalunya com a nació i dels seus drets com a tal, s'ha comptat, a més, amb el suport de l'organització política majoritària a la ciutat.

Pensem que hem arribat a una part molt important de la nostra ciutadania, amb la reivindicació dels drets nacionals de Catalunya i en els drets socials de catalanes i catalans, drets que considerem que no poden anar mai per separat. 

I tot això des d'una ciutat catalana, representativa de les arrels de la Catalunya combativa i treballadora, clar exponent que tots els catalans i catalanes tenim els mateixos drets i la mateixa dignitat, haguem nascut on haguem nascut, qualsevol que sigui la llengua que fem servir.

Valorem molt positivament la tasca portada a terme per l'Assemblea Nacional Catalana a l'Hospitalet i constatem que ens queda molta feina per fer, molta gent amb qui parlar en el moment en què ens vulguin escoltar, i no necessàriament per convèncer-los sinó per conéixer i posar en valor totes les posicions; moltes prevencions i dubtes a esvair; moltes entitats i llocs de la nostra ciutat on arribar; molts aspectes que caldrà tenir en compte si volem que la Catalunya del futur sigui inclusiva i socialment justa. I des de l'assemblea territorial de l'ANC ens comprometem a no escatimar esforços per assolir aquest objectiu.

Resultats de les eleccions a l'Hospitalet

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer