Esteu aquí

Actes Diada de l'Onze de setembre

A continuació us detallem el programa d'actes organitzats al voltant de la diada de l'Onze de Setembre.

Aquest any la Diada Nacional de Catalunya té un significat ben especial. Us encoratgem a participar activament en els actes al seu voltant i en particular als que celebrarem a l'Hospitalet.

10-S, al vespre: marxa de torxes i ofrena de mitjanit

Tal i com ja varem fer l'any passat, el dimecres 10 de setembre tindrà lloc la Marxa de Torxes per la independència.
 
El punt i hora de concentració serà a les 23h a l'Harmonia (Plaça Josep Bordonau i Balaguer, 6). Allà tothom qui vulgui podrà adquirir la seva torxa.

La marxa pujarà pel carrer del Xipreret,  tombarà pel  carrer Molinés, seguirà pel carrer Sta Bàrbara i pel carrer Lleida i baixarà per la Rambla Just Oliveras fins a la Rambla Marina per acabar davant del monument a Rafael Casanova.
Un cop allà, es farà una ofrena al monument  amb les entitats i persones particulars que, de fa anys, la nit del 10 de setembre  organitzen una ofrena floral a un dels herois del 1714, alternativa a l'ofrena institucional de l'endemà al matí.

 

11-S, al matí: lliurament a l'Ajuntament d'adhesions al 9-N i ofrena institucional

- 10.15h. vestíbul de l’ajuntament:  Lliurament  a l’alcaldessa Núria Marín dels Compromisos Ciutadans per la consulta del 9N signats per les entitats de la ciutat. 
- 10.30h: Lectura del Manifest Ara és l’hora.
- Fotografia de tots els representants de les entitats signants.
- Un cop llegit el Manifest ens dirigirem tots junts cap a la Rambla Marina/Avinguda del Carrilet on tindrà lloc l’Ofrena Floral al monument de Rafel Casanova.

Us animem a concentrar-vos amb nosaltres davant de l'Ajuntament a les 10h per tal de fer palesa la nostra voluntat de votar el 9-N.

També recordem a les entitats que el termini per signar els compromisos restarà obert durant aquest any.

 

11-S, a la tarda: la gran “V” Granvia/Diagonal

Us recordem que l’Hospitalet de Llobregat té assignats els trams 48-49-50 (Gran Via, entre Rocafort i Compte Borrell) que compartim amb altres territoris.

Tingueu present que està previst que la gran “V” quedi confeccionada just a les 17:14, per la qual cosa es demana ser-hi abans de les 16h.

Us recordem que és MOLT IMPORTANT QUE US INSCRIVIU prèviament per tal de poder configurar-la adequadament.

 

11-S, al vespre: concert de la Diada

Tres grups consolidats de l'escena musical catalana amb estils molt diversos seran els encarregats de posar fi a la jornada de mobilització històrica del proper 11 de setembre a la ciutat de Barcelona: Els Pets, La Gossa Sorda i Sanjosex.

Participaran així de la “Festa per la Llibertat” que tindrà lloc al Passeig Lluís Companys de la capital catalana a partir de les 19h aproximadament, una vegada hagi finalitzat la “V” que omplirà de gent la Diagonal i la Gran Via des de la Plaça de les Glòries fins a la Plaça Pius XII i la Plaça Ildefons Cerdà, respectivament. El concert s'allargarà fins a la mitjanit.

Amb la “Festa per la Llibertat” s'acabaran doncs les activitats de la societat civil per reivindicar la consulta i la força del SÍ per fer un país nou durant la Diada del tricentenari. L'acte està emmarcat en la campanya “Ara és l'hora” que des de mitjans de juliol agrupa la societat civil catalana per garantir la Consulta del 9 de novembre i fer que el SÍSÍ sigui l'opció majoritària.

 

13-S, al vespre: festa/debat al Centre Catòlic de L'Hospitalet 

En l'àmbit de la campanya “Ara és l'hora” i en particular per recaptar finançament per al seu desenvolupament. farem una festa/debat al Centre Catòlic de l'Hospitalet  (Rbla. Just Oliveras, 34),

A  les 19h, espectacle “Exili” per part del cor “País Meu”, dirigit per Ramon Manent. Es tracta d'un bell i  emotiu homenatge als patriotes exiliats per la Guerra Civil, mitjançant cançons, textos, imatges,... 

A les 20:30h parlaments de:

- Muriel Casals (presidenta d'Òmnium Cultural)
- Pere Pugés (membre del secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana).

A continuació s'obrirà un debat amb la participació dels assistents que desitgin intervenir-hi.
L'aportació que se us demana és:

- un tiquet de 5€  per a les despeses de l'acte.
- un donatiu voluntari per al finançament de la campanya

Quan a l'entrada aboneu el tiquet de l'acte se us lliurarà un sobre per al donatiu voluntari, que podreu dipositar a les guardioles a l'efecte.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer