Esteu aquí

Unes 50 entitats de L'H han subscrit el Pacte pel dret a decidir

Font: L'H Digital

Acte al Barradas amb la presència de Joan Rigol

Gairebé 50 entitats i fo0rmacions polítiques de L’Hospitalet han signat el manifest L’Hospitalet pel dret a decidir que es va impulsar fa un any. Per presentar les noves adhesions i difondre el seu objectiu van fer un acte públic el 17 de setembre a l’Auditori Barradas.

Una vintena d’entitats culturals, veïnals i polítiques s’han adherit durant l’últim any al Pacte democràtic L’Hospitalet pel Dret a decidir, amb la qual cosa ja són una cinquantena les associacions que en formen part.

Per presentar les noves adhesions, la plataforma va convocar el 17 de setembre a l’Auditori Barradas un acte amb la presència del president del Pacte nacional pel dret a decidir, Joan Rigol. L’expresident del Parlament va manifestar que “si a L’Hospitalet fem un bon paper, Catalunya haurà guanyat”.

Rigol va afegir que “des del pacte pel dret a decidir tenim raons de pes per fer un bon paper a L’Hospitalet perquè Catalunya és lloc d’acollida, com la ciutat, on mai s’ha fracturat la societat, la gent que ha vingut de forma s’ha integrat i ha vist que Catalunya és el seu país”.

El president del Pacte nacional considera que “tothom s’ha de responsabilitzar de que, si a Catalunya volem afrontar amb sobirania el nostre futur, necessitem que tothom es mobilitzi perquè l’únic que tenim és la convicció de la gent”.

L’acte al Barradas també va comptar ambla presència de Frederic Prieto, exalcalde de Cornellà i president del Pacte pel dret a decidir del Baix Llobregat. Prieto va explicar que “al Baix hem aconseguit l’adhesió de més de 600 entitats i de 22 dels 30 ajuntaments de la comarca, un fet inesperat. També hem aconseguit fer actes massius per posar sobre la taula aquest tema en una comarca probablement difícil”.

El manifest del Pacte democràtic de L’Hospitalet pel dret a decidir té per objectiu “treballar des de la nostra ciutat per fer possible que el poble de Catalunya com a subjecte polític pugui exercir el dret a decidir sobre el seu futur” i ofereix L’H com a “pont i lloc de trobada i diàleg entre les diferents sensibilitats i expressions de la diversitat democràtica”.

Vídeo de l'acte a L'H Digital

Fotografíes de l'acte al nostre Facebook

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer