Esteu aquí

La marxa de torxes a l’Hospitalet

Igual que l’any passat, la nit del 10 de setembre una marxa silenciosa ha recorregut els carrers de la ciutat.

Aquest any érem més que l’any passat, hi havia més torxes, però sobretot estem molt més a prop que els ciutadans de Catalunya decideixin lliurement, amb el seu vot, el nostre futur col·lectiu.

La marxa de torxes és un homenatge silenciós i sentit als patriotes que van ser  ferits, empresonats o morts per les tropes borbòniques fa 300 anys, però és també un homenatge a tots els homes i dones d’aquesta terra que han donat la seva vida, al llarg de la història, per lluitar per la llibertat i la justícia.

Enguany el recorregut també va ser més llarg: va començar pel carrer del Xipreret, la comitiva va continuar pel carrer Lleida fins la Rambla i es va concentrar al costat del Casino, al monument en memòria a Rafael Casanova.

Sens dubte els actes previs al clam per la llibertat d'aquest 11 de setembre, han tingut un significat molt especial a l'Hospitalet. I significat especial van tenir les lectures poètiques que es van fer a peu del monument a les 12 de la nit, després de llegir un manifest i cantar els Segadors.

En paraules de Celaya, la poesia és un arma carregada de futur, sigui a través dels versos de Pitarra, o d’Espriu, o de tants i tants  poetes que arreu del món ens recorden les nostres arrels i ens encoratgen a construir un país i un món millor.

 

Fotografíes al nostre Facebook

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer