Esteu aquí

La llei de Consultes i l’estelada de l’Hospitalet

El divendres 19 de setembre de 2014, els ciutadans de Catalunya han avançat un pas més –un pas important-  cap al ple domini de la seva llibertat i del seu futur.

La immensa majoria dels diputats del nostre Parlament -106 de 134 diputats- han aprovat la Llei de Consultes de què s’ha dotat el nostre poble per prendre decisions que seran decisives en els propers dies. Aquesta llei ha de servir com a eina per impulsar la radicalitat democràtica que volem per al nostre país, que consulti al ciutadà sobre tots aquells aspectes de la nostra democràcia que volem canviar i millorar: veredicte popular que en una democràcia ha de ser indefugible per al seus governants.

Una part important de ciutadans han demanat al carrer el dret a crear un estat català independent i és aquest dret democràtic el que cal exercir, si així ho volen la majoria de catalans. Per això volem votar, per tal de decidir democràticament, entre tots,  el nostre futur com a poble i això és el que dóna especial contingut i oportunitat a la llei de Consultes aprovada solemnement al Parlament.

El dimecres 17 es presentava al centre Barradas el Pacte pel Dret a Decidir de l’Hospitalet, signat per 50 entitats del municipi que volen una ciutat millor i un país millor: el divendres 19 es començava una etapa important per a l’exercici d’aquest dret a decidir.

Membres de l’assemblea territorial de l’ANC de l’Hospitalet hem estat presents, davant del Parlament, donant suport als nostres representants, com hi serem el dia que es declari la independència de Catalunya, si així ho vol la majoria de ciutadans. I com en altres actes, davant del Parlament s’ha pogut veure una estelada, l’estelada que porta “L’H”, que ja és tot un símbol de la presència d’hospitalencs i hospitalenques a molts actes que es fan a Catalunya, des de la V fins al suport decidit a totes les iniciatives que ens permetin un dret democràtic que ningú ens pot negar: el dret a votar.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer