Esteu aquí

El dia que l’ajuntament de l’Hospitalet va dir “Volem votar”

El dimarts 30 de setembre de 2014 ha estat el dia en què milers d’hospitalencs i hospitalenques, molts d’ells amb samarretes grogues, han omplert la plaça de l’ajuntament, en una concentració sense precedents a la nostra ciutat, reafirmant la voluntat del dret a decidir dels ciutadans i ciutadanes del nostre país.

El 30 de setembre ha estat el dia en què centenars de milers de catalans, aguantant la pluja, han sortit als carrers i a les places del país, convocats per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmium Cultural, responent al Tribunal Constitucional amb una voluntat refermada: el 9N Votarem.

Amb aquestes concentracions, a més a més, es va donar el tret de sortida a la campanya conjunta “Ara és l’hora” mitjançant la lectura d’un manifest.

Però la plaça de l’ajuntament de l’Hospitalet es va vestir també de groc per seguir l’històric Ple municipal en què els regidors de la ciutat, a través de les mocions presentades,  van donar suport incontestable a la voluntat d’una ciutat, avui i sempre, capdavantera en la lluita per la justícia i la llibertat.

El Ple municipal va començar a les 6 de tarda, i es va omplir de ciutadans que volien ser-hi presents. L’alcaldessa va demanar als responsables de la seguretat  que permetessin l’entrada de ciutadans fins arribar a l’aforament màxim de la sala, cosa que va passar ben aviat.

Els diferents punts de l’ordre del dia es van anar succeint, però el debat de les iniciatives de suport a la consulta no arribaria fins passades les 10 de la nit. Per això, un dels regidors que presentava una de les propostes inicials va sortir per informar a les persones concentrades a la plaça que es presentaria una moció conjunta donant suport al 9N: document que es definia pel diàleg, la negociació, el pacte i la participació popular i donava suport a una convocatòria per decidir lliurament el futur de Catalunya, respectant l’ordenament jurídic i comprometent l’ajuntament a col·laborar en la seva realització.

La moció conjunta dels grups municipals de PSC, CiU, ICV-EUiA, que compten amb 19 dels 27 regidors de la ciutat (més del 70%) va ser debatuda, defensada pels partits polítics que la presentaven i aprovada per alegria de molts dels ciutadans que estaven presents a la sala; i amb el respecte mutu entre totes les opinions.

Exemple de civisme i convivència en una ciutat que ha fet de la diversitat la seva fortalesa i una jornada que es podria resumir en les paraules de l’alcaldessa Núria Marín: “Som moltes les hospitalenques i molts els hospitalencs els que volem votar”.

 

 

Fotografíes:

Ple a l'Ajuntament de L'Hospitalet

Concentració a la plaça de l'Ajuntament

Recull de premsa:

L'H Digital: "Centenars de persones es manifesten contra la suspensió de la consulta"

L'H Digital: Vídeo de l'informatíu del 30/9/2014

Llobregat digital: "El Baix Llobregat i l’Hospitalet es tenyeixen de groc per votar el 9 de novembre"

Vídeos en Youtube:

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer