Esteu aquí

L’Hospitalet signa per la independència

El 9 d’abril, a l’auditori Barradas de l’Hospitalet, ha tingut lloc la taula rodona “El món local signa per la independència” amb la presència de 4 partits independentistes de la ciutat.

L’acte ha estat presentat per Neus Espunyes (coordinadora de l’ANC de l`Hospitalet que convocava l’acte) que ha explicat que volem una Catalunya independent, perquè volem un país millor, sense retallades a l’estat del benestar, més just i més solidari i això ho farem des del món local i des de la gestió dels nostres propis recursos com a país.

En primer lloc ha pres la paraula Oriol Bonastre, de Reagrupament Independentista, que ha explicat que Rcat ha defensat en tot moment l’acord puntual, en aquest moment històric, de les forces polítiques catalanes per declarar la independència: els catalans no poden fer polítiques socials de cap tipus, si no són lliures per poder fer polítiques.

A continuació Maria Sánchez, membre de l’assemblea local de la CUP, ha deixat clar, amb vehemència, que lluiten per la justícia social i contra totes les oligarquies, que a l’Hospitalet la CUP compta amb el suport de Procés Constituent  i que la independència és una eina per aconseguir aquests objectius.

Antoni Garcia, en nom d’ERC, ha constatat que, probablement, estem davant del cicle electoral més important de la nostra vida, un cicle que va del 24 de maig al 27 de setembre i on es decidirà el futur immediat de la nostra ciutat i també del nostre país i que, per això, és un cicle electoral definitiu.

Finalment Jordi Monrós, de CDC, ha remarcat la transcendència de les eleccions municipals del 24 de maig, perquè donen a hospitalencs i hospitalenques  veu per decidir el futur de la ciutat i també com a primàries per deixar clar a les urnes que volem la independència del nostre país.

A continuació els 4 partits han signat el compromís dels seus candidats que siguin elegits en la properes eleccions municipals, de donar suport al procés que ha de portar a la constitució de la República catalana, proposant l’adhesió a l’Associació de Municipis per la independència, contribuint al sentit plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre, participant en la construcció de l’Estat català des del govern català, si així és decideix en aquestes votacions, proposant la participació de l’alcalde a l’Assemblea de Càrrecs Electes, en cas de que es constituís i promovent governs municipals de majoria independentista

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer