Esteu aquí

L'ANC debat amb CCOO sobre el futur laboral

Joan Carles Gallego: “amb un altre escenari, amb més competències, es podria millorar la situació actual”

“La definició dels futurs drets laborals ha de bastir-se sobre la voluntat de la gent”, segons Jordi Sànchez

 

L'Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat ha acollit aquest vespre un acte de l'Assemblea Nacional que ha servit per a debatre sobre 'Quin futur laboral volem?', amb la presència de Joan Carles Gallego, secretari general de Comissions Obreres. Empar Moliner ha presentat al convidat i a Jordi Sànchez, president de l'ANC, a qui ha adreçat les preguntes que el públic ha proposat.

En les seves intervencions, Joan Carles Gallego, ha començat definint el panorama actual marcat per l'“atur” la “precarietat” i la “desigualtat” en un context en què “el mercat neoliberal allunya al treballador de la cadena de valor de les activitats productives”.

Pel que fa a les reivindicacions, Gallego ha reconegut que per aconseguir “una vida digna i seguretat per al treballador”, “necessitem un marc català de relacions sociolaborals” i, si bé “això avui ja hi és, amb un altre escenari -amb més competències-, es podria millorar”.

Per la seva banda, Jordi Sànchez ha filat més prim i ha afirmat que “el reptes sobre drets laborals plantejats per Gallego passen necessàriament per una Catalunya independent”, ja que “la independència ens donarà millors oportunitats”.

Sànchez ha apel·lat a “la força del moment fundacional, il·lusionador i engrescador” per a fer del procés constituent d'una nova República “una oportunitat de construcció que ens ha de permetre millorar el marc de relacions laborals i polítiques socials”. El president de l'ANC ha apuntat que “aquest procés no s'ha fet sobre un suposat passat idíl·lic, sinó sobre la construcció del futur desitjat. Hem arribat fins aquí perquè creiem en un escenari millor” alhora que destacava el caràcter popular i de base que està tenint el procés, per a recordar que “la definició dels futurs drets laborals ha de bastir-se sobre la voluntat de la gent”.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer