Esteu aquí

Guanyarem per golejada!

a_punt.jpg  Cada dia som més a prop de la proclamació de la República Catalana, i se’ns acumula feina.

El Parlament de Catalunya està elaborant a tota velocitat unes lleis que ens permetran entrar a la república de la millor forma possible. El Govern està treballant per tal que la ciutadania decideixi sobre el seu futur i esculli entre una Monarquia en ruïnes o la República Catalana.

Ara va de debò; el país es troba davant d’una decisió transcendental que ens pot dur a un escenari on els ciutadans lliures tinguem la possibilitat -per primer cop en la història- de ser els arquitectes del futur. O en sentit contrari -si així ho vol la majoria de catalans- acabarem decidint no tocar res, seguir igual –o pitjor- que com fins ara.

Tenim algunes experiències en altres llocs: Quebec, Escòcia.... Els ciutadans d’aquells països van decidir lliurement que tot continués igual i no van voler començar el camí cap a un nou país, potser d’aquí a uns anys, o dècades o generacions, ho tornin a intentar... o no. Ells sabran millor que ningú què fer a casa seva.

Els que volem avançar cap a un nou país sabem que guanyarem el referèndum i que farem la República Catalana. El problema és que encara hi ha molts catalans que no saben que guanyarem. Aquests catalans i la seva decisió poden fer que finalment acabem perdent el referèndum i que la porta del futur es tanqui per molt de temps.

Tenim uns mesos al davant, mentre el Parlament i el Govern fan la seva feina, hauríem d’apropar-nos a aquests catalans que encara no saben que guanyarem i explicar-los que volem que ells també guanyin. I perquè tots junts guanyem, cal que ens expliquem els uns als altres el que pensem sobre el futur, sense voler imposar res a ningú, acceptant que hi ha moltes “Catalunyes”, tantes com catalans, i que totes hi caben en aquest país.

Hem d’explicar que ningú perdrà cap dret i tots en guanyarem de nous. Que volem un país ric i pròsper, on no es destrueixin escoles i hospitals. Un país que tingui cura de tota la seva gent gran i dels que ho passen malament. Un país on la corrupció i el frau no hi tinguin lloc. Un país molt diferent de l’actual, molt.

Si sabem explicar tot això a qui encara no sap que guanyarem, no sols guanyarem sinó que ho farem per golejada.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer