Esteu aquí

Dues hospitalenques valentes

Vivim un moment històric, al país i a la ciutat. És un moment en què estem definint per a diverses generacions el model de serveis, de relacions fraternals amb les persones que venen a viure entre nosaltres i amb els altres països del món, de drets individuals i col·lectius, del dret a decidir cadascun d’aquests aspectes i del model de país que volem. Per exercir tots aquests drets i deures, com a comunitat de ciutadanes i ciutadans, cal dotar-nos de les eines necessàries per poder-los exercir. 

A l’Hospitalet, ciutat treballadora, tenim amb escreix dones i homes, que aporten des de sempre el seu esforç per aconseguir una ciutat millor, un país millor i un món millor. No hi ha hagut moment històric als segles XX i XXI en què no hi hagi hagut hospitalenques i hospitalencs al capdavant de la lluita pel sindicalisme transformador i reivindicatiu, pels drets democràtics, pels drets nacionals, per la justícia social, per la pau, contra l’homofòbia i el patriarcat, pel dret i deure d’acollida...

Les catalanes i catalans han expressat de forma contundent i clara al carrer, a les eleccions, al parlament i a les enquestes el desig molt majoritari que sigui a les urnes on s’expressi lliurament quina és la voluntat de la ciutadania. 

Hi ha interessos oligàrquics que no ens ho volen posar fàcil, però no hi ha estat ni caverna que es pugui oposar a la democràcia, si la gent no està disposada a permetre-ho. Els nostres representants al Parlament de Catalunya han anunciat que l’1 d’octubre les catalanes i catalans decidirem en referèndum vinculant el nostre futur. És una decisió ferma que només una improbable ceguera antidemocràtica podria arribar a ajornar, però mai impedir.

Com totes les conquestes democràtiques, també el dret a decidir del nostre poble, és un dret compartit des de moltes diferents posicions ideològiques que tenen en comú el respecte a l’opinió dels altres i la ferma decisió d’exercir-lo malgrat amenaces i dificultats. Milers de conciutadanes i conciutadanes de l’Hospitalet ho van fer fa 30 mesos, de forma consultiva, amb un no, un sí-sí i un sí-no. D’aquí 3 mesos i escaig ho farem en un referèndum vinculant.

Perquè això hagi estat possible, ha calgut el treball i la valentia de molta gent de la nostra ciutat i del nostre país, de dones i homes lliures i l’Hospitalet com sempre que es tracta de la defensa i la lluita per la democràcia, ha estat capdavantera. 

Aquestes amenaces i represàlies han estat personalitzades en dues hospitalenques, dues dones que han estat regidores de la ciutat.

Anna Simó, secretària primera del Parlament de Catalunya, lligada des de sempre a l’Hospitalet i a la lluita feminista, exconsellera , membre de CCOO, convençuda que: “I tant que posarem les urnes!”, processada per permetre que el Parlament de Catalunya voti allò que decideixi la majoria dels nostres representants.

Meritxell Borràs, compromesa i integrada des de sempre amb el teixit associatiu de la ciutat, consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge del govern de Catalunya, a qui la fiscalia de l’estat ha presentat querella per l’anunci de licitació per a la compra d’urnes (!!), certament artefactes democràtics amb gran capacitat de destrucció massiva d’actituds autoritàries (hereves d’altres temps) o per assistir a actes del govern de Catalunya.

Orgullosos de la valentia i de la determinació d’aquestes conciutadanes de l’Hospitalet, valentes, compromeses amb la ciutat i el país de totes i tots i per a totes i tots, dones i demòcrates.

Votarem!!!

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer