Esteu aquí

COMUNICAT DE L'ANC L'H sobre el Pacte democràtic que es presenta al Ple Municipal de l’Ajuntament l’Hospitalet

El pròxim divendres, 20 de setembre, es presenta al Ple Municipal de l'ajuntament de l’Hospitalet, que començarà a les 10 del matí, una Moció de Suport al Manifest: Som una Nació, nosaltres decidim.

 

El Manifest, signat el 18 de juliol per 25 entitats, moviments socials, associacions de pares i mares, sindicats i organitzacions polítiques de la ciutat, ha estat presentat al Ple per ICV-EUiA i CiU.

 

El document recull la necessitat que la ciutat de l’Hospitalet continuï a l’avantguarda de la defensa  dels drets de la ciutadania del nostre país; una ciutadania que se sent orgullosa dels seus orígens, i acollida per una societat, que és i la volem, inclusiva.

 

La territorial de l’Assemblea Nacional de Catalunya de l’Hospitalet, impulsora, junt amb les altres entitats, del Pacte Democràtic, és conscient de la mobilització massiva dels hospitalencs i hospitalenques amb motiu de la Diada i de la necessitat que la voluntat d’autogovern dels catalans es pugui plasmar a través de l'exercici democràtic de la Declaració de Sobirania aprovada pel parlament de Catalunya i del Dret a Decidir que propugna el Manifest de les entitats de la ciutat.

 

La segona ciutat de Catalunya, gresol de llengües i cultures, amb una quarta part de conciutadans nascuts fora de la península, però tots nosaltres igualment catalans, no pot quedar al marge del clam de la societat catalana, ni al marge del compromís del Pacte Democràtic amb "l'estat del benestar, la dignitat i la justícia social, la solidaritat entre pobles, l’aposta pel progrés econòmic, social, cultural i la defensa del territori i del medi ambient".

 

Entenem que només des de posicions antidemocràtiques es pot negar a un poble el dret a decidir i que no és el moment de prioritzar interessos o posicions partidistes, ni de fugir d’estudi i amagar el cap sota l’ala. Per això demanem als partits presents al ple municipal i als ciutadans que donin un ferm suport al Pacte Democràtic de l’Hospitalet pel Dret a Decidir.

 

Equip de Coordinació de la territorial de l’ANC de l’Hospitalet

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer