Esteu aquí

Culers i ben catalans a l’Hospitalet de Llobregat.

Diuen que l’Hospitalet és el fidel reflex de l'heterodòxia migratòria que ha enriquit el nostre país aquest darrers temps.

I és ben cert: gent d’arreu de l’estat i, molt més recentment, del món conviu amb nosaltres i la ciutat esdevé un gresol de cultures i de diversitat humana.

I és per això que a molts els ha sorprès que precisament a l’Hospitalet sorgeixi una Penya Blaugrana amb un clar sentit independentista. No som uns pocs i a més fem força soroll.

Fa molts anys ser independentista a la nostra estimada ciutat no era més que una simple anècdota, malgrat que molts no ho vulguin veure, a la nostra ciutat mai s’ha fet cap acte multitudinari per la independència. És ara, i amb l’empenta de l’ANC, que molts per fi surten a defensar Catalunya activament. I és dins d’aquest marc que un bon grup d’amics amb un fort sentit de país i, per descomptat, independentistes de sempre ens vam ajuntar per assolir la primera pedra del que volem per a la nostra ciutat i per al nostre club.

Un punt de referència pel culé independentista, i a més un punt de trobada per a amics i veïns del barri i la ciutat.

Per tot això es va fundar la penya, amb l'empenta i les dificultats pròpies del principi, amb l’abandonament de diverses persones que no veien això de la independència gens clar, o bé d’alguns que volien aprofitar-se i des d’un bon principi no els ha estat possible.

La Penya Barcelonista L’Estelada Blaugrana de l’Hospitalet, es va fundar un 15 de setembre del 2012. Han estat uns mesos plens de molta il·lusió, però al cap i a la fi, i un cop que la nostra entitat ha estat aprovada pel club, això ha anat rodat...

L’empenta d’uns, les ganes d’altres, la feina i passió de molts, ha fet que aquest proppassat 27 de setembre féssim la presentació en societat de l’entitat a la ciutadania de l’Hospitalet.

Al Centre Cultural Santa Eulàlia va tenir lloc aquesta presentació. Vam comptar amb la presència de diferents personalitats, tant del món polític (tots vinculats d'una o altra manera amb el Barça) com social.

La Regidora del districte de Santa Eulàlia-Gran Via Sud, Mª Àngels Sariñena; el senador i patró de la Fundació F.C. Barcelona, Josep Maldonado; Salvador Balsells, responsable de la Federació de Penyes del Barcelonès Oest;  Jordi Monrós Ibáñez, regidor de CiU i president comarcal de CDC; Josep Lluis Pérez Fort, regidor de CiU; Enric Bosch Moya, president de CDC a l’Hospitalet; Antoni Garcia, president d’ERC a l’Hospitalet; Jacint Borràs, exdirectiu del FCB i expresident del Barça B; Rosa Batalla, de la Coordinadora de l’Assemblea Nacional Català a l’Hospitalet; i per sorpresa de molts, el darrer candidat a la presidència i futur candidat a presidir el FCB, el Sr. Agustí Benedito, acompanyat pel membre del seu equip, Jordi Viciano.

La presentació realitzada pel president de la Penya, Antoni Peyró va ser acompanyada per en Sebastià Amo i per Jordi Ibáñez.

Un acte si més no emotiu dins i fora del recinte. Dins, perquè durant l’entrega dels carnets als socis, es va entregar el carnet de soci honorífic a Antoni Trullà, únic soci que per desgràcia ens ha deixat. La seva filla Magda, emocionada, el va recollir. I dic a fora perquè la comitiva, quan passava pel carrer Jacint Verdaguer, es va aturar a la porta on viu el pare de l'Anna Estellé, associada molt culé, que va fer baixar el seu pare corrents per poder saludar a tots plegats, emocionat va agrair el detall, i en Josep Maldonado li va regalar un pin del Barça, content i agraït.

L’acte al centre cultural va finalitzar amb l’entrega d’un petit obsequi a tots el convidats i la corresponent foto de rigor, tots contents i orgullosos.

I per finalitzar, i fer baixar encara més l’emoció del moment, tots vam anar cap al local de la Penya al carrer Castelao, 76, on ens esperava un meravellós berenar-topar regat amb cava, vi i begudes diverses... Ah! i uns deliciosos canapès, que per cert estaven boníssims.

Festa, rauxa, música i diversió fins a les deu de la nit, tots contents i ben orgullosos de la presència de tothom i sobretot de la nombrosa representació dels nostres amics de l’Assemblea Nacional Catalana.

Moltes a gràcies a tots per fer-ho possible.

 

Jordi Ibáñez i Nielles

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer